En produktvideo kan tiltrække potentielle kunder og markedsføre dine produkter…hvis videoen er gennemtænkt og veludført.

Her får du 5 tips til at skabe produktvideoer til YouTube til at øge din synlighed, forbedre dit brand og øge salget.

Hvad er formålet med din video?

Inden du begynder at filme, bør du afklare formålet med videoen for dig selv. Besvar dels 1) hvad du ønsker at opnå med videoen. Dels 2) hvor videoen skal vises for at opnå målet?

Svaret til spørgsmål 2 er i sidste ende at skabe mere salg, trafik eller give flere følgere. Der vil altid være et primært mål med din video. Der er ofte en eller flere sekundære mål, men det er det primære, du skal bruge til at planlægge indholdet i din video. På den måde husker du at planlægge indholdet og forløbet i videoen med målet for øje. En video, der har salg som mål bliver eksempelvis bygget op om at vise produktets formål for seeren. En video, der er skabt for at få følgere på kanalen er bygget for primært at være underholdende.

Når du er klar på målet, bliver svaret på 2 også tydeligt for dig. Hvis du ønsker at skabe salg, vil det være logisk at vise videoen i dit nyhedsbrev, din shop eller blog.

Kend din målgruppe til videoen

Det er vigtigt, at du forstår din målgruppes behov, bekymringer og interesser. Hvad får dit brand og produkt til at svæve for dem?

Når du forstår din målgruppe, ved du, hvad der kunne motivere din seer til at købe dit produkt. Det er denne indsigt, du skal bruge som omdrejningspunkt for din video. Det gør du ved at:

 1. Italesætte seerens udfordring.
 2. Vise at dit produkt kan være løsningen.
 3. Vise trin for trin hvordan dit produkt er løsningen.
 4. Give seeren en nem måde at købe produktet.

Når videoen er færdig, skal det være nemt for din seer at foretage en af to handlinger. Den ene er at købe straks. Den anden er at kontakte dig / lære mere for at træffe en købsbeslutning.

For at opfylde begge muligheder, anbefaler jeg, at du skaber en landing page der passer til dine videoer. Den skal vise dit produkt og give mulighed for køb eller kontakt med et enkelt klik.

Sådan skriver du et effektivt story board

Næste trin er at planlægge din video fra start til slut. Inden du skriver scriptet, er det nyttigt at du spørger dig selv:

 • Hvor skal videoen foregå?
 • Hvem skal være med i videoen?
 • Skal videoen kun have musik eller skal der også være tale?
 • Hvem skal lægge stemme til videoen og vælge musikken?

Jeg anbefaler, at du holder din video så simpel som muligt. Husk på, at dit produkt er ukendt for seeren. Derfor bør du holde videoen kort og præcis for at undgå forvirring.
Målet er, at din video hjælper din seer til at træffe en beslutning om enten køb eller kontakt for mere viden.

Det gode video script matcher dit formål

Det gode script til din video følger forløbet:
Introduktion -> Argumenter -> Uddybning -> Salg. Det betyder, at dit script skal planlægges, så det naturligt flyder gennem dette forløb.

Sørg for at stemmeføring, ord/sætninger, musik, stemning, vinkler, farver, lyssætning og varighed understøtter dit budskab.

Du kan enten skabe et script, hvor du skriver hvert klips indhold inkl evt tale til klippet. Eller du kan tegne hvert klip, give det numre og lade det talte script passe med tallene i tegningerne.

Valget af metode er en smagssag. Begge metoder giver en generel struktur for, hvordan du vil præsentere produktet og skabe videoen klip for klip.

Demonstrér produktet ærligt i videoen

Det er vigtigt, du husker, at din video handler om seeren. Altid!

Det betyder, at du i hele planlægningen af din video holder fokus på at klip, tale, budskab, stil og forløb holder seerens interesse i centrum. Videoen handler om at løse seerens udfordring. Den skal ikke handle om dig og dit firma. Dit firma og produktet er skabt for at løse kundens behov.

Så vis produktet i brug som om seeren oplever det for første gang. Det kan meget vel være, at det er tilfældet. Vis produktets funktioner, fordele og eventuelle unikke egenskaber. Det kan være en live demonstration eller en fortælling med produktet i fokus.

Uanset din vinkel på fremstillingen, så skal seeren sidde med en følelse af at dit produkt er velkendt, når videoen er slut.

Kundeudtalelser er guld værd

Kundeudtalelser med videooptagelser være svære at opnå. Hvis det er muligt for dig, så er det dog bare om at springe til, for denne type klip er guld værd for dit brand.

Hvis du får denne type optagelser, så husk at få et skriftligt samtykke fra deltageren straks. Samtykket skal vise at deltageren er klar over, hvad han/hun promoverer i klippet. Det skal også beskrive, at deltageren er indforstået med, hvor og hvordan du bruger klippet i din markedsføring. Du kan eventuelt sende din deltager et link til den færdige video via mail også, så han/hun kan give en endelig accept.

Vis desuden deltagerens fulde navn og relation til dit brand. Det viser åbenhed omkring jeres indbyrdes relation, så seeren af videoen føler sig tryg i sin tillid til udtalelsen.

Produktvideo skal vise gennemsigtighed

Tips til at give din video et visuelt løft

Der er stor forskel på seerens forventning til 10-15 sek SoMe videoer og produktvideoer til din hjemmeside. Videoer til sociale medier kan godt slippe afsted med at være håndholdt telefon. Produktvideoer til din hjemmeside bør derimod være af ordentlig kvalitet.

På trods af det behøver produktvideoer ikke være dyre. Kvaliteten i lyd og optagelser skal bare være i top. Jeg bruger af samme grund altid et digitalt Olympus kamera med kvalitetsobjektiv og en ordentlig mikrofon. Jeg håndholder sjældent, men har i stedet kameraet på en tripod for stabile optagelser. Lyset er lige så essentielt, så optagelserne får den nødvendige skarphed og dybde.

Et lige så vigtigt element – uanset typen af video – er, at dit brand fremstår gennemsigtigt, naturligt og tillidsvækkende i videoen. Når video, hjemmeside og billeder har samme stil og viser åbenhed overfor kunden, giver videoen den ønskede effekt.

friske spirer miriam sommer

15 minutter GRATIS snak om din Video + gode Tips

Skal du i gang med at skabe video?
Er du klar til at hæve dine videoer til næste niveau?

Jeg tilbyder 15 minutters GRATIS snak med tips til din videoproduktion. Bare udfyld formularen og jeg ringer dig op.

  Flyvende nem redigering af video

  Du kan vælge mellem diverse lækre videoredigeringsprogrammer i dag.

  Jeg kan varmt anbefale CapCut. Det er nemt, ituitivt, gratis, og du kan arbejde med det på alle platforme. Både on- og offline. Den eneste begrænsning er, at det er skabt til mindre videoer. Ved større filer begynder det at blive langsomt at redigere i programmet.

  For dig der skaber mindre produktvideoer i HD men ikke 4K er CapCut et fint startprogram. Du kan finde fine how to videoer til CapCut på nettet.

  Hvis du foretrækker det, lærer jeg dig også gerne at redigere dine egne videoer fra første optagelse og til videoen er klar til oplægning på YouTube, LinkedIn, Instagram, Facebook o.a.

  Lad produktvideoen stå ud af mængden

  Læg videoen på alle platforme

  Når din video er færdigredigeret og gemt som én enkelt fil, er det tid til at udgive den.

  Du kan lægge din video på mange forskellige platforme i dag. Det er en fordel, at du lægger din video på så mange platforme om muligt for at øge dens rækkevidde.

  Hvis du skaber bredformat videoer er YouTube, LinkedIn, Facebook og din hjemmeside de naturlige platforme. Platforme som Shorts, Instagram Reels, TikTok kræver højformat i stedet.

  SEO optimér din video

  I dag kan Google analysere indholdet i din video. Det gælder uanset om du lægger videoen på YouTube eller alle andre platforme. Derfor bør du huske at optimere videoens SEO. Det gælder ikke kun titlen på din video men også talen og indholdet i videoen.

  Det er her, det bliver rigtig interessant for en SEO nørd som mig. For du kan optimere din produktvideo på mange måder til at blive fundet på Google.

  Hvis det lyder interessant for dig at få skabt videoer, der bliver fundet af Google, er du velkommen til at kontakte mig.

  Svæv over konkurrenterne med video

  Mål videoens succes med Google

  Hvis du lægger videoen på YouTube, kan du nemt følge dens succes med YouTubes app. Appen viser dig antallet af seere, likes og kommentarer m.m. Appen måler desuden views på videoen, uanset om videoen bliver vist på din hjemmeside, LinkedIn, Facebook eller i nyhedsbreve.

  På den måde får du nemt overblik over, hvilke videoer der klarer sig specielt godt. Det er et smart værktøj, for med det kan du begynde at teste forskellige formater til dine videoer. Snart finder du den form, indhold og tidspunkt, der giver det bedste resultat.

  Hvis du sætter tags på dine videoer, kan du desuden følge om videoerne genererer kontakt eller salg til dig. Jeg sætter gerne det hele op, så du kan nyde at tjekke trafikken.

  Alt dette er en fascinerende proces, som du snart lærer at værdsætte som en del af din markedsføring.

  Søger du en videograf i København?

  Jeg tilbyder at hjælpe dig med alt, jeg har vist artiklen.

  Det vil sige jeg planlægger videoens fokus og indhold sammen med dig. Jeg hjælper dig også med at skrive scriptet og sikrer et godt forløb i videoen. Hvis du ønsker speak i videoen, kan jeg lærer dig, hvordan du indtaler lyden, så den fremstår professionel men stadig personlig.

  Derudover står jeg for al den tekniske opsætning, så din video bliver tilpasset YouTube og de ønskede sociale medier. Jeg lærer dig gerne alle teknikkerne, hvis du ønsker at stå for alt selv fremadrettet. Det stiller dig frit til at kunne fortsætte markedsføringen i et ekstra hurtigt tempo fremover.

  Min viden om video og branding er dels baseret på min uddannelse i markedsføring fra Københavns Universitet i 2008. Dels kommer den af, at jeg har trænet mig selv i flere typer video siden 2015.

  Er du nysgerrig? Det er ganske gratis at høre mere om dine muligheder. Mit nummer er 60246203.

  Jeg ser frem til at høre fra dig.
  Miriam Sommer

  Miriam Sommer webbureau - SEO, Tekster, CRO