En produktvideo kan tiltrække potentielle kunder og markedsføre dine produkter…hvis videoen er gennemtænkt og veludført.

Her får du 5 tips til at skabe produktvideoer til YouTube til at øge din synlighed, forbedre dit brand og øge salget.

Kend din målgruppe

Det er vigtigt, at du forstår din målgruppes behov, bekymringer og interesser. Hvad får dit brand og produkt til at svæve for dem?

Når du forstår din målgruppe, ved du, hvad der kunne motivere din seer til at købe dit produkt. Det er denne indsigt, du skal bruge som omdrejningspunkt for din video. Det gør du ved at:

  1. Italesætte seerens udfordring.
  2. Vise at dit produkt kan være løsningen.
  3. Vise trin for trin hvordan dit produkt er løsningen.
  4. Give seeren en nem måde at købe produktet.

Når videoen er færdig, skal det være nemt for din seer at foretage en af to handlinger. Den ene er at købe straks. Den anden er at kontakte dig / lære mere for at træffe en købsbeslutning.

For at opfylde begge muligheder, anbefaler jeg, at du skaber en landing page der passer til dine videoer. Den skal vise dit produkt og give mulighed for køb eller kontakt med et enkelt klik.

Lad jeres brand svæve med video

Skab et story board

Næste trin er at planlægge din video fra start til slut. Inden du skriver scriptet, er det nyttigt at du spørger dig selv:

  • Hvor skal videoen foregå?
  • Hvem skal være med i videoen?
  • Skal videoen kun have musik eller skal der også være tale?
  • Hvem skal lægge stemme til videoen og vælge musikken?

Jeg anbefaler, at du holder din video så simpel som muligt. Husk på, at dit produkt er ukendt for seeren. Derfor bør du holde videoen kort og præcis for at undgå forvirring.
Målet er, at din video hjælper din seer til at træffe en beslutning om enten køb eller kontakt for mere viden.

Det gode video script

Det gode script til din video følger forløbet:
Introduktion -> Argumenter -> Uddybning -> Salg. Det betyder, at dit script skal planlægges, så det naturligt flyder gennem dette forløb.

Sørg for at stemmeføring, ord/sætninger, musik, stemning, vinkler, farver, lyssætning og varighed understøtter dit budskab.

Du kan enten skabe et script, hvor du skriver hvert klips indhold inkl evt tale til klippet. Eller du kan tegne hvert klip, give det numre og lade det talte script passe med tallene i tegningerne.

Valget af metode er en smagssag. Begge metoder giver en generel struktur for, hvordan du vil præsentere produktet og skabe videoen klip for klip.

Demonstrér produktet i videoen

Det er vigtigt, du husker, at din video handler om seeren. Altid!

Det betyder, at du i hele planlægningen af din video holder fokus på at klip, tale, budskab, stil og forløb holder seerens interesse i centrum. Videoen handler om at løse seerens udfordring. Den skal ikke handle om dig og dit firma. Dit firma og produktet er skabt for at løse kundens behov.

Så vis produktet i brug som om seeren oplever det for første gang. Det kan meget vel være, at det er tilfældet. Vis produktets funktioner, fordele og eventuelle unikke egenskaber. Det kan være en live demonstration eller en fortælling med produktet i fokus.

Uanset din vinkel på fremstillingen, så skal seeren sidde med en følelse af at dit produkt er velkendt, når videoen er slut.

Kundeudtalelser

Kundeudtalelser med videooptagelser være svære at opnå. Hvis det er muligt for dig, så er det dog bare om at springe til, for denne type klip er guld værd for dit brand.

Hvis du får denne type optagelser, så husk at få et skriftligt samtykke fra deltageren straks. Samtykket skal vise at deltageren er klar over, hvad han/hun promoverer i klippet. Det skal også beskrive, at deltageren er indforstået med, hvor og hvordan du bruger klippet i din markedsføring. Du kan eventuelt sende din deltager et link til den færdige video via mail også, så han/hun kan give en endelig accept.

Vis desuden deltagerens fulde navn og relation til dit brand. Det viser åbenhed omkring jeres indbyrdes relation, så seeren af videoen føler sig tryg i sin tillid til udtalelsen.

Produktvideo skal vise gennemsigtighed

Optagelse af videoen

Der er stor forskel på seerens forventning til 10-15 sek SoMe videoer og produktvideoer til din hjemmeside. Videoer til sociale medier kan godt slippe afsted med at være håndholdt telefon. Produktvideoer til din hjemmeside bør derimod være af ordentlig kvalitet.

På trods af det behøver produktvideoer ikke være dyre. Kvaliteten i lyd og optagelser skal bare være i top. Jeg bruger af samme grund altid et digitalt Olympus kamera med kvalitetsobjektiv og en ordentlig mikrofon. Jeg håndholder sjældent, men har i stedet kameraet på en tripod for stabile optagelser. Lyset er lige så essentielt, så optagelserne får den nødvendige skarphed og dybde.

Et lige så vigtigt element – uanset typen af video – er, at dit brand fremstår gennemsigtigt, naturligt og tillidsvækkende i videoen. Når video, hjemmeside og billeder har samme stil og viser åbenhed overfor kunden, giver videoen den ønskede effekt.

Flyvende nem redigering af video

Du kan vælge mellem diverse lækre videoredigeringsprogrammer i dag.

Jeg kan varmt anbefale CapCut. Det er nemt, ituitivt, gratis, og du kan arbejde med det på alle platforme. Både on- og offline. Den eneste begrænsning er, at det er skabt til mindre videoer. Ved større filer begynder det at blive langsomt at redigere i programmet.

For dig der skaber mindre produktvideoer i HD men ikke 4K er CapCut et fint startprogram. Du kan finde fine how to videoer til CapCut på nettet.

Hvis du foretrækker det, lærer jeg dig også gerne at redigere dine egne videoer fra første optagelse og til videoen er klar til oplægning på YouTube, LinkedIn, Instagram, Facebook o.a.

Lad produktvideoen stå ud af mængden

Læg videoen på alle platforme

Når din video er færdigredigeret og gemt som én enkelt fil, er det tid til at udgive den.

Du kan lægge din video på mange forskellige platforme i dag. Det er en fordel, at du lægger din video på så mange platforme om muligt for at øge dens rækkevidde.

Hvis du skaber bredformat videoer er YouTube, LinkedIn, Facebook og din hjemmeside de naturlige platforme. Platforme som Shorts, Instagram Reels, TikTok kræver højformat i stedet.

SEO optimér din video

I dag kan Google analysere indholdet i din video. Det gælder uanset om du lægger videoen på YouTube eller alle andre platforme. Derfor bør du huske at optimere videoens SEO. Det gælder ikke kun titlen på din video men også talen og indholdet i videoen.

Det er her, det bliver rigtig interessant for en SEO nørd som mig. For du kan optimere din produktvideo på mange måder til at blive fundet på Google.

Hvis det lyder interessant for dig at få skabt videoer, der bliver fundet af Google, er du velkommen til at kontakte mig.

Søger du en videograf?

Søger du produktvideoer til fair priser?
Eller vil du lære selv at skabe gode produktvideoer?
Så lad os tage en uforpligtende snak.