7 tips til succes på Google viser jer vej til en bedre placering. Hvert tip er beskrevet, så I nemt selv kan optimere jeres site med tricket.

Syv Tips til Succes på Google

De 7 mest basale tips til succes på Google er:

1 Monofokus giver brugertryghed

2 Responsivt design er et must

3 Sikkerhed gavner dig og brugeren

4 Forbind til Google og få indsigt

5 Elegant SEO bliver belønnet

6 Brugervenlighed udtrykker respekt

7 Optimer hastigheden og få længere besøg

På denne side gennemgår jeg dem i den viste rækkefølge. Jeg forklarer også, hvordan de påvirker jeres ranking og jeres branding generelt. Desuden giver jeg tips til, hvordan I selv kan løse opgaverne.

7 tips til at opnå succes på Google
# 1
Google tip
er fokus

# 1 Google tip er Fokus

Det første tip til succes på Google er at fokusere. De bedst placerede websites i dag er dem med monofokus.

Monofokus vil sige, at jeres site har et centralt emne. Alle tekster, produkter, services, billeder, blogindlæg og videoer handler om det emne. Hvis jeres produkt eksempelvis er sko, skal hele jeres site dermed handle om sko og alt relateret til at finde, vælge, købe, bære og pleje sko.

Måske tænker I, at der er grænser for vinkler på jeres eget emne. Her er det bare om at tænke kreativt og være nysgerrig på jeres eget univers. I vil opdage, at selv de mindste nicher har ufattelig mange vinkler og spændende facts. Alt det kan I spinne til sjove indlæg og / eller 30 sekunders videoer.

Et trick er at brainstorme. Frem med et stort stykke papir. Skriv jeres emne i midten og lad alle medarbejdere komme med input til vinkler. Snart har I ideer til et spændende website med…monofokus. Just the way Google likes it.

friske spirer miriam sommer

Søger du den nemme løsning?

Jeg retter gerne din Shop, Blog og Site ind sammen med dig.
Imens lærer jeg dig teknikkerne til at få ny, optimal effekt af sitet.
Kontakt mig for et uforpligtende tilbud.

Miriam Sommer
Tlf: 60246203

# 2 Google tip er Responsivt design

Det andet tip til succes på Google er responsivt design. Det betyder, at jeres site er nemt at læse på iPads og smartphones.

I dag besøger 70% af brugerne et site via deres mobil eller iPad. En besøgende i jeres shop forventer desuden samme brugervenlighed og design på telefon som på en stor skærm. Hvis jeres indhold ikke står flot på alle skærmstørrelser, vil jeres besøgende snart klikke videre til det næste website i Googles liste. Så det er vigtigt, at jeres website er responsivt og at design og indhold tilpasser sig perfekt efter den givne skærm.

Hvordan gør man det? Alle anerkendte templates / hjemmesideskabeloner er i dag programmeret til at tilpasse sig automatisk alle skærmstørrelser. Hvis jeres hjemmeside ikke har funktionen allerede, er den bedste løsning at flytte jeres tekster, billeder og andet indhold til en ny hjemmesideskabelon.

Jeg anbefaler, at I altid vælger en skabelon, der har mange stjerner, gode anmeldelser og bekræftede køb. Jeg er stor tilhænger af Avada Theme til WordPress. Det tema har eksisteret siden 2018. Det giver mange designfunktioner og har fantastisk kundeservice. Denne side, du er på lige nu, er bygget over Avada. Når I vælger et anerkendt tema, der er programmeret af erfarne folk og som tydeligt har mange salg – som Avada – bliver temaet desuden konstant vedligeholdt og videreudviklet af skaberne. Sådan opnår I et site, der bliver opdateret efter nettets konstante ændringer.

Jeg tilbyder at varetager flytningen af jeres site. Jeg lægger naturligvis sitet på en server efter jeres valg, så I har fuld kontrol over det. Jeres eneste opgave er derfor at beslutte, hvornår I ønsker at forbedre jeres site med denne flytning.

# 3 Google tip er Sikkerhed

Det tredje tip til succes på Google er sikkerhed. Sikkerhed på jeres website betyder, at I:

 1. hoster jeres site på en sikker, professionel server, som bliver holdt opdateret af professionelle folk.
 2. har tilknyttet et HTTPS / SSL certifikat til sitet.
 3. har aktiveret Recapta V3 på jeres site og lukket for spamkommentarer på sitet.
 4. holder jeres website konstant opdateret for at begrænse hackingtrusler.
 5. ikke bruger usikre plugins eller indsætter tilfældig kode på websitet.
 6. sikrer jer, at der er automatisk backup af jeres site mindst en gang i døgnet.
 7. tilpasser jeres tjek af sitet efter hvor længe hosten gemmer jeres backupdata.

De første fem nævnte områder er de mest basale, men de giver jer en god sikring af almindelige hjemmesider og mindre webshops. Hvis I derimod har specielle brugerportaler eller opbevarer data, som kræver ekstra sikkerhed, bør I tage en snak med jeres serverudbyder.

Det sjette og syvende punkt handler om, at I kan genskabe jeres data, hvis uheldet skulle være ude. Professionelle hosts sikrer, at jeres site aldrig går tabt grundet fejl i deres ende ved at de gemmer jeres backup to steder. De gemmer dog typisk kun jeres backup data i 7-30 dage. Det er vigtigt, at I kender deres frister, så I skal tilpasse jeres løbende tjek af sitet efter dem.  Sådan kan I nå at genskabe data, hvis I har brug for det.

Jeg står gerne for at løse de 7 nævnte elementer uanset I har et site, shop eller blog.

# 4 Google tip er Integration

Det fjerde tip til bedre ranking er at forbinde jeres website til Googles services. Google ønsker, I har et velfungerende website, der er placeret det rette sted i søgningerne. Derfor har Google en bred vifte af gratis services.

I kan tænke Googles services som en symbiose mellem to arter: Google får dyb indsigt i jeres site. I får feedback på eventuelle fejl på sitet. Sammen sikrer I, at sitet kan vokse og får den rette placering i lyset.

De to essentielle services er Google Analytics og Google Search Console. Det er gratis at kople på dem begge. Med dem får I adgang til en bred vifte af indsigt i trafikken på jeres website. Indsigt I kan bruge til at forbedre indholdet lidt efter lidt.

Jeg står gerne for at kople jeres website på Google. Jeg viser desuden, hvordan I læser analyserne på Google.

# 5 Google tip er elegant SEO

Det femte tip til succes på Google er at skrive tekster til af mennesker for mennesker. Det betyder, at I opbygger jeres sider og tekster på websitet, som det er logisk for et menneske. SEO skal derpå indarbejdes elegant i teksterne og sitet som helhed.

Google er i dag så avanceret i sine algoritmer, at det ikke længere nytter at skrive ren SEO tekst. I dag skal I skrive, som om I taler direkte til mennesket på den anden side af skærmen.

Når I skriver, skal hver side have et overordnet emne. Siden skal være struktureret, så den er logisk at læse for et menneske. Hvert afsnit skal besvare et spørgsmål i relation til det valgte emne. Overskrifterne skal være sigende, og billederne skal passe til hvert afsnit. Dertil kommer så SEO og brugen af relevante søgeord.

Det er et puslespil, men det er også en spændende leg med ord, jeg gerne løser for jer.

# 6
Google tip er
brugervenlighed

# 6 Google tip er god Brugervenlighed

Det sjette tip til succes på Google er at skabe en god brugeroplevelse.

Det betyder, at jeres besøgende på websitet har nemt ved at finde rundt på sitet. Det betyder også, at jeres sider er flot sat op. De indeholder flotte, relevante billeder. Teksterne er hverken for lange eller for korte. I har valgt korte, klare overskrifter og teksterne passer til overskrifterne.

Den tekniske side af en god brugeroplevelse handler om, at I har udfyldt den nødvendige meta og overskrifterne har de rette H-tags. Billederne har den rette SEO og hver side åbner hurtigt på skærmen.

Jeg kan løse alle de opgaver, så I snart opfylder #6 på listen.

# 7 Google tip er Hastighed

Det syvende tip til succes på Google er at optimere hastigheden på websitet. Det vil sige, hvor hurtigt jeres site læses ind på en skærm. Det påvirker i høj grad, om en læser gider at blive på jeres site. De vigtigste punkter i hastighedsoptimering er:

 • Skalér billeder, så de bliver indlæst hurtigt og passer til formålet.
 • Opgradér jeres serverhastighed.
 • Rens mediebiblioteket for ubrugt indhold og fjern ubrugte templates og plugins.
 • Slet inaktive sider inkl alt tilknyttet dem i mediebiblioteket.
 • Ryd op på de enkelte sider, så indholdet er tidssvarende.

Jeg kan løse de nævnte punkter for jer. Når det er gjort vil I straks opleve en forbedring på jeres placering.

Sådan får du hurtig effekt af SEO

Når I har rettet websitet med de 7 tips til succes på Google, kan der gå noget tid, inden Google ser det. Ventetiden afhænger af, hvor mange besøgende jeres website har pr dag. Populære websites med meget aktivitet og løbende nyt indhold bliver besøgt oftere.

Løsningen er, at I kan kalde på Googles crawlere for hurtigere at få registreret forbedringerne. Det gør I inde i Google Search Console ved enten at lægge et nyt sitemap op. I kan også lægge de nye sider op og bede om indeksering af dem. Begge dele har samme effekt.

Google kommer forbi efter nogle dage, begynder at vise jeres nye sider i deres oversigter, og så er I i fuld gang med jeres online rejse. Nedenfor giver jeg et par tips til bedre placering på Google.

15 minutter GRATIS snak om dit site + gode Tips

Skal du skabe et nyt site eller shop?
Savner du mere succes med dit koncept?

Jeg tilbyder 15 minutters GRATIS snak med tips og ideer. Bare udfyld formularen og jeg ringer dig op.

  3 tips til bedre placering på Google

  Sådan får du vandstanden til at stige for jeres brand

   1 Struktur

  Google belønner de sites, som brugerne kan lide at besøge på nettet. I forhold til struktur betyder det, at I opbygger jeres site, så det er nemt at finde rundt på for jeres læsere. Alle sites får rod i hjørnerne med tiden. Derfor kan det være en god idé, at I hvert 4-5 år giver jeres site en hovedrengøring. Gennemgå sitet fra A-Z indefra og ud. Jeg forklarer teknikken i artiklen 6 tips til Online troværdighed.

   2 Tekster

  Hurtige svar på læsernes spørgsmål, giver bedre placering på Google. Det skyldes, at vi suser gennem nettet på jagt efter hurtige svar og Google ønsker at tjene brugeren. De sites, der giver det mest klare svar hurtigst på flest brugeres spørgsmål, stiger derfor i ranking. Tænk derfor som din læser, når du planlægger indholdet på dine sider og skriver tekster. Reglen er: En side – et emne. Et afsnit – et budskab.

  3 Grafik

  Jeres grafik, fotos og farver skal alt sammen gå op i en højere enhed, der samlet giver ét udtryk for jeres brand og produkter. Den besøgende bliver utryg, hvis I viser en farveskala og en identitet på den ene side og noget helt andet på den næste. I kan sikre et professionelt brandudtryk ved at finde ind til virksomhedens kerneværdier og bygge op derfra. Jeg forklarer teknikken i 6 tips til online Troværdighed.

  Har du brug for sparring og løsninger?

  Jeg tilbyder at guide dig gennem alle de overvejelser, jeg har vist artiklen. Det vil sige, at jeg taler dig igennem at finde ind til dine kerneværdier. Derpå viser jeg, hvordan du afspejler værdierne på site, shop, blog, SoMe og video. Sådan kan du se, hvor det er relevant at rette op.

  Derpå kan vi sammen gennemgå, hvordan du kan rette din online branding til, så du får det ønskede udtryk. Jeg rådgiver dig dels om, hvordan du skaber en klar stil i tekst, design, farver og fotos. Dels kan jeg stå for den praktiske udførelse af opgaverne på dit site og SoMe.

  Hvis det er nødvendigt at optimere sitet i forhold til SEO kan jeg løse alle opgaver på tekst og fotos. I forhold til tekniske optimeringer har jeg en dygtig programmør i mit netværk.

  Frihed er en af mine kerneværdier. Derfor deler jeg åbent af min viden. Så du vælger at arbejde med mig men aldrig er nødt til det.

  Er du nysgerrig? Det er ganske gratis at høre mere om dine muligheder.

  Jeg ser frem til at høre fra dig.
  Miriam Sommer · Tlf: 60246203

  Miriam Sommer webbureau - SEO, Tekster, CRO